Over Ons

Hagenbeck – een eeuwenoude naam met een lange geschiedenis in dieren. De oorsprong van Hagenbeck Stables gaat terug tot het begin van de 20e eeuw, naar een van Europa’s oudste en grootste circusfamilies en een van Europa’s meest succesvolle trainingsscholen en dierentuinen voor wilde dieren, die klanten als MGM, Walt Disney en Siegfried & Roy bedienden – dit is waar de oprichter van Hagenbeck Stables en dierenarts, Sonja Hagenbeck, opgroeide en liefde voor dieren kreeg.

Geboren in een wereld van circuslichtjes, artiesten, leeuwen en tijgers, was Sonja’s pad vanaf het allereerste begin geplaveid. Ze werd dierenarts, opende haar eigen kliniek en richtte Hagenbeck Stables op, waar ze zich specialiseert in het selectief fokken en trainen van Amerikaanse Quarter en PaintHorses. Ze slaagde er ook in om zelf een zeer eminent paardenvrouw te worden en won verschillende Nederlandse en Duitse cutting kampioenschappen.

Zo moeder, zo zoon

Niet ver daarachter, in haar voetsporen, volgt Sonja’s enige zoon, Santino. Hij zit al bijna zijn hele leven op de rug van een paard en heeft zich ontwikkeld tot een zeer succesvolle ruiter. Santino is een doorgewinterde ruiter en trainer die terugkijkt op verschillende kampioenstitels in cutting en working cowhorse in Nederland, Duitsland en Luxemburg – nadat hij zijn eerste kampioensrit uitvoerde op de prille leeftijd van 14 jaar. Enkele van zijn eerste prestaties op jonge leeftijd waren o.a. 1e plaats IDEXX Cutting Cup op Eurocheval 2014 en finalist open cutting NCHA op Americana 2013 en 2015, high point open eerste en tweede plaats van de Lowland Cutting Tour 2013, Beiers Open Kampioen 2015.

Hagenbeck Stables

Gelegen in het zuidoosten van Nederland, ligt Hagenbeck Stables op een steenworp afstand van de prachtige steden Maastricht en Aken. Gespecialiseerd in de disciplines cutting en reining, hebben de Hagenbecks samen met hun toegewijde en getalenteerde trainers en medewerkers verschillende succesvolle prestatiepaarden voortgebracht, zoals Sonitas Black Gold, Runaround Lena, Doc Cinc, HS Sonitas Smart Lena,  HS Smart Moving Cat en Whats Up Doc Boon en hebben ze vele ruiters opgeleid om hun vaardigheden te perfectioneren tot succesvolle competitieve showmannen.